Oturma İzni Almak İsteyen Yabancılara İkametgah Adresi

Bu yazımızda oturma izni almak isteyen yabancılara ikametgah adresi, oturma izinlerinde kira kontratı, oturma izni alma yolları, oturma izni almak, oturma izinlerinde ikamet, yerleşim yeri, oturma izni alma şartları, oturma izni almak için ne yapmak gerekir, oturma izinleri nasıl alınır konularına değineceğiz.

Oturma İzni Almak İsteyen Yabancılara İkametgah Adresi

Türkiye sınırları içerisinde ikamet edebilmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşların oturma izni ya da çalışma izni almaları gerekmektedir. Oturma izni almak isteyen yabancı uyruklu vatandaşların oturma izni başvurusu yapabilmeleri için sistem üzerinde ikamet adreslerinin olması gerekmektedir. Oturma izni randevusuna gidilirken başvuru evrakları içerisinde yabancı uyruklu kişinin ikamet edeceği yerleşim yerinin kira kontratı ya da tapusu olması gerekmektedir. Başka bir vatandaşın evinde ikamet edecek olan yabancı uyruklu şahsın ikamet edeceği evde kalanlardan noterden onaylatılmış belge almaları gerekmektedir. Eğer evinde kalacağı vatandaş evli ise eşinden de noterden onaylatılmış taahhütname alması gerekmektedir. Tillo Danışmanlık alt yapısında hazırlanmış diğer evraklarla beraber yabancı uyruklu vatandaş randevu başvurusunu yapabilmektedir. Randevu tarihi belirtilen telefona mesaj olarak bildirilmektedir. Belirlenen tarih ve saat aralığında yabancının randevu yerinde olması gerekmektedir. Oturma izni başvurusu yapıldıktan daha sonra başvuru evrakları ptt aracılığıyla gönderilmelidir. PTT aracılığıyla gönderilecek evraklar arasında evrağın aslı gönderilmemelidir (Pasaport).

Oturma izni başvuruları türüne göre değişiklik sağlayabilmektedir. Başvuru yapılmadan önce ikamet izni başvuru formu eksiksiz ve yanlış bir bilgi olmadan doldurulmalıdır. Başvuru randevu zamanımız ve başvuru numaramız sistem tarafından tanımlanmaktadır. Oturma izni olmadan fakat oturma izni randevusunu bekleyen yabancıların Türkiye’de ikamet etme hakları bulunmaktadır. Randevu tarihinde ve saatinde randevuya gitmeyen ya da herhangi bir nedenden dolayı gidemeyen kişilerin başvuruları iptal edilmektedir. Oturma izni almak isteyen yabancıların özel sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir. Özel sağlık sigortası fiyatları hakkında bilgi almak için tıklayınız…

İkamet izni başvurusunda yabancıların başvuru ve kart ücretlerini ödemesi gerekmektedir.İlgili memur tarafından başvuru sürecinde ek evrak istemektedir. Ek evrak süresi 30 gündür, 30 gün içinde eksik evrağı tamamlanmayan başvurular iptal olmaktadır.

Oturma izni Başvurusu

Başvuru yapılacak olan yabancının pasaport süresinin bitiş tarihi en az 60 gün ve daha fazlası olmalıdır. Başvuruda istenen evraklara ek olarak sabıka kaydı, doğum belgesi gibi evraklar da istenebilmektedir.

NUMARANIZI BIRAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Popüler Konu

Suriyelilere İkamet İzni Başvurusu

İkamet izin nasıl alınır, İkamet izni nasıl alınır,  İkamet izni, İkamet izni, yabancı İkamet izin, …

Tıkla Ara
Yol Tarifi