Çalışma İzni Başvuru Türleri
Çalışma izni başvuruları yabancı uyruklu vatandaşın kimliğine uygun olarak yapılmaktadır. Oturma izni bulunan yabancılar için çalışma izni başvurusu istenen evraklar uzmanlarımıza gönderildiği gün başvuru yapılmaktadır. Çalışma izni başvuru türleri 5’e ayrılmaktadır.
Yurt İçi İlk Başvuru: Ülkemizde bulunan, ikameti devam etmekte olan ve en az 6 (altı) ay süreki ikamet tezkeresi olan yabancılar için yapılan çalışma izni başvurusudur. Yabancının sahip olduğu 99 ile başlayan Yabancı Kimlik Numarası üzerinden çalışma izni başvurusu yapılmaktadır. Yurt İçi İlk Başvuru yapmak ve uzman desteği almak için tıklayınız…
Yurt Dışı İlk Başvuru: Yabancı uyruklunun ikameti olmadığı taktirde, yabancının kendi ülkesindeki Türkiye Konsolosluğuna başvurarak, çalışma izni vizesi alması gerekmektedir. Yabancının konsolosluktan alacağı 16 (on altı) haneli referans numarası üzerinden başvuru yapılmaktadır. Yurt Dışı İlk Başvuru yapmak ve uzman desteği almak için tıklayınız.
Uluslararası Koruma Başvuru: Türkiye’de uluslararası koruma statüsünde bulunan yabancı uyruklu vatandaşlar için yapılır. Yabancı uyruklular uluslararası koruma ikamet belgesine sahip olup başvuruları kimlikleri üzerinden yapılmaktadır. Uluslararası Koruma Başvuru yapmak ve uzman desteği almak için tıklayınız…
Geçici Koruma Kimlik Başvuru: Ülkemizde Geçici Koruma Kimlik kartına sahip olan Suriye uyruklu vatandaşlar için çalışma izni başvurusudur. Suriye uyruklu çalışanların çalışma izni başvurusunu yapmak için Kimliklerinin aldıkları tarihten itibaren 6 (altı) ay süresinin geçmiş olması gerekmektedir. Geçici Koruma Kimlik sahibi olan Suriye uyruklu vatandaşlar uzman kadromuza ulaşarak çalışma izni başvurusunu en hızlı şekilde tamamlayabilmektedir. Geçici Koruma Kimlik Başvuru yapmak ve uzman desteği almak için tıklayınız…
Uzatma Başvurusu: Daha önceki yıllarda yapılmış ve bakanlık tarafından onaylanmış olan çalışma izni başvurularının bitiş tarihinden 2 (iki) ay önce yapıldığı başvurulardır. Önceki başvurunun durumuna ve yabancı uyruklu çalışanın sahip olduğu kimliğe göre uzatma başvurusu değişiklik sağlayabilir. Uzatma Başvurusu yapmak ve uzman desteği için tıklayınız…
yurt içi ilk başvuru
yurt dışı ilk başvuru
uluslararası koruma başvuru
geçici koruma kimlik başvuru
uzatma başvurusu
mehaba, yaşlı bakıcı hangi başvuru oluyor turkmenistanlı
Merhabalar,
Türkmenistanlı olan arkadaş anladığım kadarıyla yurt içi başvuru yapacak.Bu konu hakkında destek sağlayabiliriz.